top 10 beste boeken ooit
Boekentip!

Top 10 beste boeken ooit voor persoonlijke groei!

Top 10 beste boeken ooit voor persoonlijke groei

Kom je er soms ook niet meer uit? Het wemelt immers van de boeken op het gebied van persoonlijke groei. Ik heb de top 10 van de beste boeken ooit voor persoonlijke groei voor je op een rijtje gezet, absolute “must reads” als jij toe bent in de volgende stap in je persoonlijke ont-wikkeling. 

1. Terugkeer naar de liefde: Marianne Williamson

Terugkeer naar de liefde is een prachtige vertaling van de lessen uit een Cursus in Wonderen, praktischer en makkelijker te lezen en begrijpen.

Het is een boek waarin theorie en het persoonlijke verhaal van Marianne met elkaar verweven zijn, wat maakt dat het fijn leesbaar en vol herkenning zit. 

In Terugkeer naar de liefde; stelt Marianne Willemanson dat er slechts 2 emoties zijn; angst en liefde. Alle andere emoties en gedragingen komen voort ui 1 van deze 2 emoties. Het zal je niet verbazen dat overgave en vertrouwen voortkomen vanuit liefde. Terwijl actie & resultaat (vooral de actie waarmee je resultaat hoopt/verwacht te bereiken) voortkomen vanuit angst. 

Het is aan ons, aan de mensheid om de bewuste keuze voor de liefde te maken en afscheid te nemen van ons ego. Ons bewust te worden dat het ego niet meer is dan vele angstige gedachten. 

Ego; het hele netwerk van angstige overtuigingen en waarnemingen, die alle voortvloeien uit onze eerste, onterecht basisovertuiging dat we afgescheiden zouden zijn van elkaar.

Terugkeer naar de liefde; een tegengeluid in deze wereld waar angst regeert. Het spoort je om andere keuzes te maken en geeft je diepe inzichten over je eigen angsten. Een boek dat vertrouwen en liefde (voor jezelf) terug brengt in je leven.

Terugkeer naar de liefde; als je er aan toe bent om nu echt je eigen grootsheid te omarmen en er niet langer voor weg te lopen.

Lees hier meer.

2. De Kracht van Kwetsbaarheid; Brené Brown

De Kracht van Kwetsbaarheid; het meesterwerk van Brené Brown. Na jaren van onderzoek en worstelend met haar eigen schaamte en onzekerheid bracht Brené Brown haar masterpiece uit in 2013. 

Ze beschrijft in herkenbare situaties hoe angst voor falen, afgaan en “het niet goed doen” ons tegenhouden om volledig onszelf te zijn en lef te tonen. En we onszelf dus tegenhouden om volledig en authentiek te leven.

Ze laat ons zien dat we niet de enige zijn die ons groot houden voor de ander en beschrijft hoe “jezelf laten zien” juist een krachtigere keuze is dan jezelf verbergen.

Kwetsbaarheid begint met moed. De moed om er te zijn en jezelf te laten zien.

Brené beschrijft dat juist kwetsbaarheid je kracht geeft, waardoor je een inspiratiebron wordt voor de mensen om je heen.  Voor mij een boek vol herkenning, het gaf me kracht in tijden dat ik ik me zwak en mislukt voelde. 

De Kracht van Kwetsbaarheid; roept op tot echte oprechte kwetsbaarheid, jezelf te tonen en trots te zijn op wie je werkelijk bent!

Een echte mustread voor een ieder die bezig is met persoonlijke ont-wikkeling.

3. 365 Dagen Succesvol; David de Kock & Arjan Vergeer

Droom je leven met je ogen dicht en leef je droom met je ogen open.

365DagenSuccesvol het meest praktische boek op het gebied van persoonlijke groei! Een echt “doe” boek vol met opdrachten die je enorm veel nieuwe inzichten over jezelf en jouw invloed op je eigen leven geven.

Geïnspireerd door hun vriend Jip Keijzer (overleden aan botkanker 28 februari en werelds meest optimistische mens) brachten de heren van 365DagenSuccesvol in 2013 hun eerste boek uit. 

Stap voor stap nemen ze je, in simpele heldere taal, mee in een wereld vol nieuwe mogelijkheden, die je kunt vormgeven vanuit je huidige realiteit. Een boek dat je helderheid en inzicht geeft en dat je alle tools in handen geeft om voor eens en voor altijd te breken met angst, stress, twijfel en onzekerheid.

365DagenSuccesvol; confronterend, motiverend en een feest vol inzichten! Je leert weer vertrouwen op jezelf en ontdekt dat ongekende kracht die jij bezit waarmee je jouw realiteit kunt veranderen!

4. You are a badass!; Jen Sincero

Ben je toe aan een flinke schop onder je kont? Wordt het tijd dat je uit de slachtoffer rol komt en nu echt het heft in eigen handen neemt? Dan moet je bij Jen Sincero zijn! Liefdevol, maar confronterend. Eerlijk, rauw, puur en vol humor beschrijft ze haar eigen leven en valkuilen en neemt je mee op haar weg van persoonlijke groei. 

Ook al heb je alles al gelezen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei, ben je een know-it-all op het gebied van universele wetten, dit boek laat je niet los.

It’s not your fault that you’re fucked up. It’s your fault if you stay fucked up!

Jen Sincero weet rauwe humor te combineren met spiritualiteit, haalt het uit het zweverige en geeft je handvatten en tips om in je “badass-ness” te stappen. Een heerlijk boek dat je gegarandeerd niet weglegt voordat je het uit hebt (zo zonde dat we af en toe ook nog moeten slapen…)

5. Breaking the habbit of being yourself; Dr. Joe Dispenza

Most people wait for something outside of them to change how they feel inside.

-Let op; Engelstalig boek-

Dr.Joe Dispenza; internationaal spreker, wetenschapper, leraar en auteur. Man met vele talenten en een onvermoeibare energie. In zijn boek “Breaking the habbit of being yourself” maakt hij korte metten met onze zoektocht naar onszelf. Hij beschrijft hoe ons zelfbeeld een vertekend beeld is van wie we werkelijk zijn en hoe we leven en acteren vanuit dat vertekende beeld.

Wij mensen zijn gewoontedieren en creëren met al onze gewoontes onze realiteit. Dr. Dispenza spoort ons aan om onze gewoontes te onderzoeken en te “herschrijven” zodat we een gewenste realiteit kunnen creëren.

Een inspirerend en wetenschappelijk onderbouwd boek met veel nieuwe inzichten vanuit de kwantum fysica maar ook veel praktisch toepasbare tips. Leer alles over de kracht van jouw gedachten, je onderbewustzijn en de mogelijkheid om jezelf opnieuw uit te vinden!

Breaking the habbit of beeing yourself; voor als je toe bent aan de next-level in persoonlijke groei!

 

6. Het plan van je verlangen; Danielle LaPorte

Waar verlang je echt naar? Maar dan ook echt? En waarom verlang je daarnaar?

Het nastreven van onze verlangens lijkt soms onhaalbaar of vergt hard werken, strakke acties en deadlines en vaak merken we dat als we ze eenmaal gerealiseerd hebben ze ons niet brengen wat we er van gehoopt hadden.

Dit komt omdat vaak achteraf gezien we niet precies weten waarom we verlangen wat we nastreven. Dat maakt dat we vooral druk zijn met dingen doen omdat we denken dat dat is wat me “moeten” doen. We willen wel gelukkig zijn maar weten eigenlijk niet precies wat geluk is en wat ons gelukkig maakt.

Onze focus ligt niet op gelukkig zijn. Onze focus ligt op niet ongelukkig zijn.

In Het plan van je verlangen neemt Danielle Laporte ons mee in het waarom van ons verlangen. Ze laat ons zien dat we vaak achterste tevoren denken. Dat we nog steeds denk dat er iets buiten ons is dat ons een bepaald gevoel zal geven. In het plan van je verlangen vormt juist het “gewenste gevoel” het uitgangspunt.

Door te ontdekken wat je werkelijk verlangt; naar welk gevoel of gevoelens je verlangt, boor je een ongekende kracht aan. Een kracht die je energie oplevert ipv kost. 

In het eerste deel neemt je ze mee in de kracht van jouw echte verlangen en geeft ze een theoretisch en inspirerend kader om vervolgens in deel 2 praktisch aan de slag te gaan.

Ben jij toe aan ECHTE verandering in je leven, wil je geïnspireerd leven, vanuit kracht ipv op kracht? Ben je bereidt om ZELF aan de slag te gaan? Dan is Het plan van je verlangen HET boek voor jou.

De meeste mensen deugen; Rutger Bregman

Ik heb altijd geloofd dat de meeste mensen deugen. Ik heb altijd geloofd dat de meeste mensen in essentie goed zijn.  Ik heb er menig verhitte discussie over gevoerd, vaak kwam ik tegenstanders tegen die me legio voorbeelden konden geven van de “slechtheid” van de mens.  Soms tot mijn grote frustratie, want bij ieder voorbeeld dat ik noemde over de goedheid in de mens was er altijd een tegengeluid, soms zo fanatiek dat personen als Hitler en gebeurtenissen als de holocaust erbij gehaald werden. En toch wankelde en wankelt mijn geloof nooit, ik ben altijd blijven geloven in de goedheid van ons als mens. Het geeft me rust en vertrouwen om op die manier naar de wereld en de mensheid te kijken.

En toen kwam in september vorig jaar dit boek op mijn pad. Alleen de titel maakte al dat ik het direct bestelde en vervolgens in één adem uitgelezen heb.

Dit is een boek over een radicaal idee. Als het werkelijk tot je doordringt, is het zelfs een levens veranderend medicijn, waardoor je nooit meer op dezelfde manier naar de wereld kijkt.

In prachtige verhalen, zowel saga’s als op ware historische gebeurtenissen gebaseerd, neemt de schrijver je mee in zijn radicale idee dat de meeste mensen deugen. Hij loopt niet weg voor het “kwaad” in de wereld maar legt uit hoe dit kwaad kon/kan ontstaan.

Hij legt uit hoe angst en een gevoel van schaarste ons soms aanzet tot egoisme, achterbaks en a-sociaal gedrag.

In een tijd waarin onze maatschappij radicaal op zijn kop staat door het Corona virus geeft dit boek hoop en inspiratie.  In een tijd waarin de media (zowel georganiseerde media als social media) de angst , waarschijnlijk onbewust,  aanwakkert is een positief tegengeluid, een radicaal idee meer dan welkom!

Een vette aanrader, juist nu, nu we elkaar zo hard nodig hebben en we maar 1 anker hebben om op terug te vallen; vertrouwen. Vertrouwen in onszelf en in elkaar.

Lees hier meer

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.