Get inspired!,  Mens & Maatschappij,  Persoonlijke groei,  Uncategorized

Kalmte in de storm…

Kalmte in de storm...

“Medisch specialisten waarschuwen voor een corona-tsunami”. Ik moest lachen toen ik dit vanmorgen las. Niet om de inhoud van het bericht, maar meer om de kop. Net gisteren vergeleek in mijn blog de informatie-overkill met een tsunami. Een informatie-tsunami. Wat dat betreft zitten de kranten en ik wel weer op 1 lijn….We hebben allebei het gevoel dat we in de kern van een tsunami terecht gekomen zijn.

Het besluit dat ik vrijdag nam om weer terug te keren naar liefde en vertrouwen werkt magisch. Ik voel per dag mijn kracht en de rust weer toenemen. Onbewust heb ik letterlijk besloten om de kalmte in de storm te bewaren. Niet voor niets dus dat het woord tsunami nu ineens op mijn pad komt. 

En laten we eerlijk zijn, kalm blijven en vertrouwen dat deze storm weer voorbij zal gaan is de enige echte invloed die we hebben. Kalm blijven is trouwens wat anders dan niets doen. De 1 zal de behoefte hebben om zijn/haar stem te laten horen, de ander kiest er juist voor om zich stil te houden en online wat petities te tekenen. Maar bottem line heb je maar 1 echte keus en dat is de keuze in hoeverre jij jouw leven wilt laten bepalen door deze crisis. 

De afgelopen maanden heb ik veel energie gestoken in deze crisis, die wat mij betreft veel verder gaat dan alleen een gezondheidscrisis. Ik heb naarstig geprobeerd te begrijpen in wat voor een realiteit ik ineens terecht gekomen was. Tot het moment dat ik weer begreep dat ik en alleen ik mijn eigen realiteit creëer. Door zoveel aandacht te geven aan de wereld buiten mij, droeg ik alleen maar bij aan de negativiteit en angst waar ik me juist zo van wou afkeren. Daarnaast besteedde ik aandacht en tijd aan precies dat waar ik geen energie aan wou verliezen…Dus door de realiteit te proberen te begrijpen gaf ik mijn energie weg aan die realiteit die ik zo verafschuwde….

 

Where attention goes, energy flows.

 

Dus heb ik de afgelopen dagen stilgestaan bij de vraag “Waar wil ik dat mijn energie naar toe beweegt? Welke realiteit wil ik voor mezelf creëren? Wat verdient mijn kostbare energie?” 

Voor mij helpt het altijd om weer te gaan schrijven. Mijn gedachten, wensen en verlangens op papier te zetten. Mijn eigen werkelijkheid in mijn gedachten te creëren en door te luisteren naar de podcasts van Abraham Hicks. Daar besteed ik nu dus mijn tijd, energie en aandacht aan. Zo creëer ik in de storm die in de buitenwereld raast mijn eigen wereld. Een wereld die rust brengt, voor mezelf en de mensen om mij heen. 

Kalm blijven in de storm is niet hetzelfde als net doen alsof het buiten niet stormt. Het is niet hetzelfde als je afsluiten voor de realiteit om je heen. Het is een bewuste keuze over waar jij jouw energie aan besteed. Besteed je die aan negativiteit of besteed je je energie aan waar je blij en rustig van wordt. Het stormt buiten toch wel, of jij je daar nou wel of niet druk om maakt. Het is aan jou om te kiezen; laat je je omver blazen of kies je voor de luwte en zoek je bescherming bij en in jezelf?

My mind is at peace: and I am calm, safe and secure.

 

 

With love,

Marjolein

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.