Mens & Maatschappij,  Persoonlijke groei,  Spiritueel

Jij bent verantwoordelijk

Jij bent verantwoordelijk voor jouw leven.

Het fijnste geluid dat ik ken is keiharde regen op mijn schuine slaapkamer dak, het geluid van storm erbij maakt mijn gevoel van geluk compleet. Wetend dat ik veilig ben in mijn huis, warm onder de dekens lig, bezorgt me een intens gevoel van geluk.

Nu het in de buitenwereld energetisch stormt is mijn huis steeds meer veilige haven. Hier is het goed, hier ben ik gelukkig, hier is het veilig. Hier heerst plezier, hier is liefde de baas, hier wordt gelachen, geknuffeld, gezongen en gedanst.

Je gelukkig voelen is een keuze. Een bewuste keuze. Een keuze die ook jij bewust kunt maken.

We leven in een wereld waarin de illusie is gecreëerd dat geluk iets is wat gecreëerd wordt door externe factoren en omstandigheden. Een wereld waarin de illusie gecreëerd is dat geluk afhankelijk is van die externe factoren en omstandigheden, dat je geluk kunt najagen en/of bereiken door “iets” te doen, te laten of te bereiken. En dat die externe factoren en/of omstandigheden dus ook “bepalen” of je ongelukkig bent.

Niets is minder waar…Geluk is een gemoedstoestand waar jij bewust voor kunt kiezen. Geluk is een gevoel dat jij zelf creëert.

Gelukkig zijn is een breed begrip en omvat een range aan emoties. Gelukkig zijn is wat anders dan een constante vibe van extatische emoties te ervaren. Geluk is rust, innerlijke vrede, acceptatie, onvoorwaardelijke liefde. Zelfs in een periode van rouw, verdriet of afscheid kun je blijven kiezen voor geluk, vanuit het vertrouwen en de acceptatie dat alle emoties bij het leven horen, vanuit een innerlijk weten en innerlijke vrede dat ook dit weer over gaat en dat ook die emoties bijdragen aan onvoorwaardelijk geluk.

Wellicht is het juist nu de tijd om deze bewuste keuze te maken. Daar waarbuiten geroepen wordt om het “vooral voor elkaar te doen en voor anderen te zorgen”, roep ik je op om vooral heel goed voor jezelf te zorgen, jezelf lief te hebben en jezelf op de eerste plaats te zetten.

Het grootste cadeau dat jij de ander, de mensheid, deze wereld, kan geven is je richten op je eigen geluk, op zelfliefde.

Jij en jij alleen bent verantwoordelijk dat het goed gaat met jou!

Dit is wellicht totaal het tegenovergestelde van wat onze maatschappij jou geleerd heeft. Mensen die zichzelf opofferen voor de ander worden geroemd. De buurvrouw die er altijd voor de ander is en zichzelf wegcijfert is degene die de waardering krijgt. De moeder die er altijd voor haar kinderen is en haar eigen belang wegcijfert wordt de goede moeder genoemd. En afstand houden van de mensen die je lief zijn wordt geroemd als een daad van liefde.

Dit terwijl het tegenovergestelde waar is.

  1. Jij bent niet verantwoordelijk voor het welzijn, gezondheid en geluk van de ander.
  2. Niemand is verantwoordelijk voor jouw welzijn, gezondheid en geluk en jij hebt ook niet het recht om hier iemand verantwoordelijk voor te maken/houden.
  3. Jij en jij alleen (en de ander dus ook) hebt invloed op jouw gezondheid, geluk en welzijn.
  4. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn gezondheid, geluk en welzijn.
  5. Jij bent een natuurlijke onvoorwaardelijke bron van liefde.
  6. Vanuit die onvoorwaardelijke bron van liefde mag jij erop vertrouwen dat jij nooit iets zult doen dat een ander opzettelijk schaadt.
  7. In die onvoorwaardelijke liefde bevindt zich de liefde voor jezelf en voor de mensheid maar schuilt ook jouw innerlijke wijsheid.
  8. Vertrouw op deze wijsheid, je hebt geen externe partij nodig om jou de weg te wijzen. Je hebt geen externe partij nodig die jou vertelt wat goed en slecht is, hoe te gedragen, wat te vinden en wat te denken. Je hebt alle wijsheid al in jezelf. Vertrouw erop dat je vanuit die innerlijke wijsheid de juiste keuzes maakt. Een keuze die zowel het welbevinden van je zelf en van de ander positief beïnvloed.

Let wel; ik zeg hier niet mee dat je wat mij betreft maar om je heen kunt gaan niezen, anderen in hun nek kunt gaan hijgen of ongevraagd in de persoonlijke ruimte van anderen kan komen. Sterker nog, ik wil je duidelijk maken dat jij met alle wijsheid die je hebt er blind op mag vertrouwen dat jij altijd vanuit liefde en zorgzaamheid handelt. Liefde voor jezelf en liefde en zorgzaamheid voor de ander.

De bron van wijsheid die jij in je hebt is onmetelijk groot, waarschijnlijk besef je je dat niet, maar dat komt alleen omdat je geprogrammeerd bent om rationeel, doordacht en vanuit je hoofd te leven.  Hierdoor ben je de verbinding met die onvoorwaardelijke bron van liefde en wijsheid misschien even kwijtgeraakt, maar deze is ten allertijden te herstellen.

Jou is geleerd dat experts, wetenschappers, “belangrijke” mensen, mensen met een bepaalde autoriteit, het beter weten dan jij. Wijzer zijn dan jij.

Maar besef je dat dat precies de grootste hoax van onze beschaving is.

De illusie die is gecreëerd dat anderen wijzer zijn dan jij en dat jij iemand buiten jezelf nodig hebt om jouw leven richting te geven, om voor jou besluiten te nemen en/of voor jou te denken. Als je mensen wel eens hoort praten over “ontwaken” is dat precies waar ze het hebben. Het gaat over het ontwaken uit de hypnose van een gecreëerde illusie. Een illusie die zich als waarheid in jouw onderbewuste heeft verankerd en zich als waarheid manifesteert in jouw leven.

En natuurlijk, soms heb je expert op een vakgebied nodig om jou te informeren, zodat je geïnformeerd vanuit vrije wil een keuze kunt maken. Maar weet dat je erop mag vertrouwen dat jij op basis van integere waarheidsgetrouwe informatie optimaal uitgerust bent om zelf de juiste keuzes te maken.

Jij bent onnoemelijk veel wijzer dan je je waarschijnlijk nu beseft. Ik spreek hier niet over “aangeleerde uit boeken wijsheid” maar intuïtieve universele wijsheid, wijsheid die rechtstreeks komt vanuit de bron, vanuit al-wat-is.

Jij bent een energetisch wezen, alles wat jij doet, denkt en zegt creëert een veld van energie. Deze energie straal jij uit, wordt een onderdeel van en heeft invloed op de wereld om jou heen.

Als je kiest voor geluk, als je kiest voor onvoorwaardelijke liefde, dan is dat het veld dat jij uitzendt, dan is dat het veld dat invloed heeft op jouw leven en het leven van de mensen om jou heen.

Vertrouw op jezelf, wees lief voor jezelf en lever vanuit die liefde jouw bijdrage aan een gezonde, harmonieuze en liefdevolle wereld.

 

With love, Marjolein

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.