Get inspired!,  Mens & Maatschappij,  Persoonlijke groei

If you change the way you look at things…

Be the change you want to see in the world.

Jaren geleden heb ik afscheid genomen van een aantal trouwe hardnekkige metgezellen in mijn leven. Ik heb dag gezegd tegen; “ff doorzetten”, “schouders eronder”, “niet piepen”, “van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan” en meer van deze vergelijkbare one-liners.

Tijdens mijn burnout ontdekte ik dat juist deze metgezellen ervoor gezorgd hadden dat ik de verbinding tussen mijn hoofd en mijn hart/lijf had verbroken. Mijn hart riep “STOP!”, mijn hoofd riep “niet piepen!”. Mijn lief riep “ff een stapje terug doen”, mijn hoofd riep “van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan”. En zo hobbelde ik , alle signalen van mijn lijf en hart negerend, in gestaag tempo rechtstreeks richting mijn burnout. 

Sindsdien heb ik veel geinvesteeerd in het juist openen van de verbinding tussen mijn hoofd/hart. Ik herken signalen van mijn lichaam, weet wanneer ik van mijn hart afwandel en neem dit serieus. Ik ben vele malen milder voor mezelf en (h)erken wanneer ik een grens bereik. 

Voor de buitenwereld lijk ik daardoor soms mentaal minder sterk, omdat ik eerder STOP zeg. Omdat ik eerder mijn grens aangeef. Daar waar ik vroeger vrolijk mijn eigen grenzen overschreed om het “goed te doen” voor het oog van de ander, ben ik daarmee rigoureus gestopt. Soms is dat nog een uitdaging, ook ik ben maar mens.

De laatste weken merk ik dat die uitdaging groter wordt.  Om me heen zie ik mensen die met het grootste gemak de beperking van hun vrijheid lijken te dragen. Ik niet. Ik heb het er enorm moeilijk mee. Ik val terug in mijn oude neiging om het dan maar “goed te doen” en merkte dat ik ging doorbikkelen. Stapje voor stapje wandelde ik weg van mijn hart, van wat voor mij echt belangrijk is. Ik zei het 1 en voelde iets anders. Ik voelde weerstand en verzet, maar deed alsof het me niet raakte en ook ik er makkelijk doorheen wandelde. 

De grootste stap is altijd het inzicht..vanuit dat inzicht, vanuit het inzicht dat ik in mijn oude patroon ben gestapt kan ik weer verder.

De realiteit waarin we nu leven is reeds gecreëerd. Met andere woorden, door me te verzetten tegen wat er nu is, verzet ik me tegen dat wat er al gecreëerd is. Dat is zinloos en kost bakken vol met kostbare energie.  Ik heb maar 1 keuze en dat is accepteren wat reeds gecreëerd is, accepteren wat is en mijn energie, acties en gedachten richten op wat ik wens en verlang. Dat wat nog gecreëerd gaat worden.

Accepteren van wat zich nu afspeelt is mijn grootste uitdaging op dit moment. Mijn hele wezen schreeuwt om contact, verbinding, samenzijn en heel veel knuffels.  Mijn hele wezen hunkert naar vrijheid, slenteren en flaneren in de stad, weekendjes weg en mijmeren bij het haardvuur van een verlaten strandtent. 

Het helpt mij enorm om me te blijven realiseren dat verzetten tegen wat nu is, een verzet tegen het verleden is. Een zinloos verzet. Dat wat in het verleden gecreëerd is en zich nu manifesteert is niet meer te veranderen, het NU is niet meer te veranderen. Het enige dat ik kan veranderen zijn de momenten die nog in de toekomst liggen. Mijn invloed ligt in het creëren van een andere toekomst. 

Ik ervaar de realiteit waar ik nu in leef niet als een fijne realiteit. Ik ervaar verdeeldheid, twijfel, angst, onrust en onvrede om me heen. En wat ik om mij heen ervaar is eigenlijk een reflectie van wat ik zelf voel. Mijn realiteit is niet meer dan een reflectie van mijn eigen binnenwereld. En precies daar ligt mijn invloed, daar ligt mijn kans om de verandering te zijn die ik wil zien in de wereld.

Ik wens een vrije wereld, een wereld vol liefde, harmonie, plezier en innerlijke rust. Als dat is wat ik wens en waar ik naar verlang, is dat wat ik mag creëren. En dat creëren begint bij mijzelf. 

Het is niet meer dan een veranderingen van mijn gedachtenpatroon.

The secret of change is to focus all your energy, not on fighting the old, but on building the new.

Door door de huidige realiteit heen te kijken, deze te accepteren als een reeds gecreëerde realiteit heb ik de sleutel in handen om een nieuwe gewenste realiteit te creëren.

Het is aan mij om in de realiteit die er nu is het perspectief voor mezelf te schetsen en mijn eigen leven weer in handen te nemen. Dus spreek ik uit wat ik nodig heb. Neem ik mezelf serieus en laat ik de chaos en waanzin in de buitenwereld stapje voor stapje los. Ik stop geen energie meer in dat wat reeds gecreëerd is en focus me op dat wat nog gecreëerd mag worden.

Want als ik iets geleerd heb de afgelopen 6 jaar is dat ik daadwerkelijk mijn eigen realiteit kan creëren. Ik kan bepalen hoe ik me voel, hoe ik leef, ondanks de omstandigheden buiten mij. 

Dus….mocht je zingend over straat tegenkomen….mocht je arm in arm met mijn volwassen dochter zien lopen….mocht je me zonder mondkapje vrijuit zien ademen in de supermarkt….Mocht je me met vrienden aan tafel zien zitten…Ik probeer niet dwars en tegendraads te zijn….Ik pak enkel en alleen de regie van mijn eigen leven weer terug en creëer mijn eigen bubbel van liefde, plezier en geluk…Wetend dat alleen die energie een positieve bijdrage levert aan een mooiere wereld…

 

With love,

Marjolein

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.