Het plan van je verlangen
Boekentip!,  Dromen realiseren,  Persoonlijke groei,  Praktisch

Het plan van je verlangen; Danielle Laporte

Je bent hier niet voor niets, je leest dit niet voor niets. Je hebt een verlangen, een verlangen naar misschien meer rust, meer voldoening. Maar ergens sluimert er iets, of voel jij aan alles dat NU de tijd is om die echte verandering in je leven aan te brengen. Je wilt je verder ont-wikkelen, je wilt nu echt invulling aan die ene droom geven. Het maakt niet uit, maar het feit dat je hier bent, dit leest maakt dat je naar beweging snakt…

Het plan van je verlangen is jouw praktische handleiding in deze zoektocht! In makkelijk te lezen taal, maar inspirerend en vol inzichten, neemt Danielle LaPorte je mee in jouw wereld van verlangen. 

Gebaseerd op universele wetten (zoals zoveel boeken die ik hier bespreek), maar met een pratkische invulling spoort ze je aan om op ontdekkingstoch te gaan naar wie jij echt bent en waar je werkelijk naar verlangt.

Ze challengt je om kritisch te kijken naar wat je nu doet en waarom je doet wat je doet. Ben je op weg naar zielsvervulling, naar authentiek geluk of ben je druk bezig de dromen en verwachtingen van anderen te realiseren?

Ze kon met recht zeggen dat het haar “gelukkig” maakte om te doen wat haar vader wilde. En dus voelt ze zich goed daarover. Maar dat is geen werkelijk geluk. Eigenlijk worden haar bezigheden aangestuurd door angst. Misschien de angst om niet goed genoeg te zijn, niet geliefd te zijn om of mensen teleur te stellen. 

Maar bottem line ligt haar focus niet op gelukkig zijn. Haar focus ligt op niet ongelukkig zijn.

In het eerste deel van haar boek legt ze ons uit wat geluk echt is, hoe je een diep authentiek verlangen kunt herkennen om vervolgens in deel 2 praktisch met je aan de slag te gaan.

Stap voor stap helpt ze je om “je ziel een beetje los te maken”. Doe dit in jouw tempo. Dat kan een hele middag je terugtrekken of juist gebruik maken van die verloren momentjes in je wellicht hectische leven. Maar doe het! Neem je verlangen serieus, neem jezelf serieus en voel hoe er een shift in je bewustzijn en waarneming plaatsvindt.

Verlangen is altijd in beweging en “expanding”, Het plan van je verlangen is daarom geen statisch plan maar een steeds bewegend en zich ontwikkelend plan. 

Op www.thedesiremap.com vind je veel aanvullend materiaal, prachtige journals om je plan concreet te maken en trainingen. Zeker de moeite waar om even een kijkje te nemen!

Het plan van je verlangen is een mustheave voor de “do-it-yourself”ers onder ons en staat met recht in de top 10 beste boeken ooit voor persoonlijke groei!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.