Één geweldige mind-shift tip die je direct kunt toepassen…

 

Als kind heb ik 2 keer een moestuintje gehad. Samen met mijn moeder kochten we zakjes met zaadjes en kreeg ik een klein stukje tuin toegewezen.
Helemaal voor mij alleen….

Ik vond het super spannend….samen plantten we de zaadjes in de grond, dekten ze voorzichtig toe en gaven ze water…niet te veel en niet te weinig.

Vanaf dan begon het lange wachten….iedere ochtend ging op mijn knieeen bij mijn stukje grond zitten om te kijken of ik als iets kon ZIEN….of er al resultaat was.


En wat was ik teleurgesteld als er niet te ZIEN was…..

“Ze komen niet op mama! Ik denk dat we iets niet goed hebben gedaan! Misschien moeten ze meer water of is deze aarde niet goed….wat zullen we doen?”

“Niets’ zei mijn moeder dan….”geef het maar even de tijd, het komt vanzelf, je gaat vanzelf iets ZIEN. Daar hoef je NIETS voor te doen, je hoeft alleen maar heel goed voor deze zaadjes te zorgen.
Geef ze maar liefde, aandacht en water, laat ze verder maar met rust (niet aankomen, niet de aarde uitgraven om te kijken of je al iets onder de grond kunt zien, gewoon met rust laten) en dan zul je zien dat op een dag er wel wat ZICHTBAAR is…”

En zo geschiedde, ik zorgde goed voor mijn zaadjes, ging er elke dag even bij kijken en gaf ze aandacht.

En natuurlijk kwamen ze uiteindelijk boven de aarde uit….want zo werkt ons Universum, zo werken onze natuurwetten….maar ik geloofde mijn moeder pas toen ik daadwerkelijk iets kon ZIEN…”verhip, ze heeft toch gelijk…”

Pas toen ik het kon ZIEN, ging ik geloven….

Nu ik volwassen ben zie ik 90% van de mensheid dit nog steeds doen….Ze gaan het pas geloven als ze het kunnen zien, horen, proeven….Als het (resultaat) niet zichtbaar is dan is het er dus niet!

Maar wat denk je dat er met dat zaadje onder de grond gebeurde, toen er nog niets ZICHTBAAR was?
Dat was aan het wortelen, dat was aan het ontwikkelen, dat was een plek aan het claimen voor zichzelf op deze aarde…Het zaadje groeide en langzaam bereidde het zich voor om ZICHTBAAR te worden.

Zo is het met alles in ons leven….het feit dat je iets nog niet kunt ZIEN wil niet zeggen dat het er niet is…

Als ondernemer is dat denk ik wel één van de belangrijkste inzichten en lessen die ik heb geleerd….het feit dat het resultaat nog niet ZICHTBAAR is houdt niet in dat het niet onderweg is, dat er niet druk aan gewerkt wordt door alle universele wetten….Ik kan het alleen nog niet ZIEN, VOELEN, PAKKEN….That’s all!

Zie jouw gedachten en dromen als een zaadje….plant een zaadje van je mooiste leven ooit in je gedachten en laat het groeien.
Zorg ervoor, geef het liefde, al je aandacht en energie en GELOOF dat er maar 1 uitkomst mogelijk is en dat is de door jouw gewenste uitkomst.

Eerst geloven, dan zien…

We zijn veel te veel gaan vertrouwen op wat we daadwerkelijk kunnen waarnemen…wat we kunnen zien, horen, voelen en aanraken…
Dan is het er, dan is het REALITEIT!

Maar laten we eerlijk zijn….als onze waarneming zo verdomd heilig zou zijn dan zouden we nu nog steeds denken dat de wereld plat is (ik kan zie nml een eind van de wereld door de horizon), dat de zon onder gaat ipv dat wij om de zon heen draaien (ik ZIE de zon toch onder gaan) en dat sterren veel kleiner zijn dan de zon en de maan……(terwijl ze in de echte REALITEIT alleen maar verder van ons weg staan waardoor ze kleiner LIJKEN).

Onze waarneming is maar een onderdeel van de realiteit…..en soms geeft onze waarneming zelfs een vertekend beeld van de realiteit!

Maar omdat we er zo op zijn gaan vertrouwen gebruiken we dat als compas voor ons leven…

Levert wat we gedaan hebben niet het zichtbare gewenste resultaat, dan moeten het vast anders doen, we moeten in ieder geval IETS ANDERS DOEN!

NEE!!
Geef jouw gedachten & dromen de tijd om te groeien, om te ontwikkelen, om de juiste verbindingen te leggen…..
Er is zoveel meer gaande dan jij met het oog kunt waarnemen….

Creëer een prachtig beeld van jouw mooiste leven ooit, zie het voor je, voel hoe het is om daar te zijn en zo te leven…

Doe dit iedere dag, stop al je liefde in dit beeld, wordt verliefd op dat nieuwe beeld, op die nieuwe werkelijkheid….en GELOOF dat het er al is voordat je het kunt ZIEN! En dan….is het afblijven!
Niet meer aan morrelen, niet opeens je strategie veranderen….
Geef het de tijd om te wortelen, geef de universele wetten de tijd om te werken en blijf vertrouwen en geloven…
Iedere dag opnieuw….

Alles wordt geregeld, alles komt goed, alles rolt zich precies zo uit zoals het bedoelt is….net als dat zaadje dat ik als kind plantte…..

Het enige wat jij moet doen is jouw gedachten en emoties iedere keer afstemmen op de gewenste uitkomst…en vanuit dat gevoel geïnspireerde acties nemen…