Dromen versus Structuur….mijn boekentip voor jou!

Structuur staat denk ik wel in de top 3 van mijn jeukwoorden…..net als planning & focus! Nee….ik ben een dromer….ik zit graag met mijn hoofd in de wolken.

Daar ontstaan de ideeën, daar ontstaan mijn briljante plannen….daar ben ik op mijn best, zo wil ik mijn business opbouwen.

Afgelopen week nog had ik mijn VA Janet aan de lijn….ik zei tegen haar “Je moet me af en toe maar genadeloos met beide beentjes naar de grond trekken hoor, want ik zit met mijn hoofd in de wolken en ik vind het daar heerlijk!”

Wellicht herken je dat wel, helemaal als ondernemer….Je zit boordvol plannen, je hoofd borrelt, je ziet oneindige mogelijkheden….the sky is te limit! Maar tijd vinden om nou echt concreet vorm te geven aan die ideeën en plannen is een grote uitdaging! Want je wilt zoveel! Je voelt je af en toe net een ekster, je ziet alleen maar schitterende glinsterende ideeën en wilt ze allemaal uitvoeren!

Vervolgens ben je  de hele dag met van alles en nog wat bezig, je bent bere-druk maar om nou aan het eind van die dag  te zeggen dat het allemaal evenveel bijgedragen heeft aan het realiseren van jouw droom….mwah….

En laat dat nou net het hele idee van jouw business avontuur zijn geweest….je dromen realiseren! Vrijheid, flow, creativiteit! Dat doen waar jij blij van wordt!

Voor mij is vrijheid;  fladderen, mijn eigen ritme volgen, dromen, ontwikkelen, flow en helemaal mezelf zijn..

Het woord structuur staat voor mij heel ver weg van alles wat te maken heeft met die vrijheid.. Let wel….dat geldt voor mij, ik zeg niet dat het zo IS, maar voor mij voelt het zo.

En toch. toen mij laatst gevraagd werd door mijn eigen coach “welke succesgewoonte heb jij nog te ontwikkelen ?”, was mijn antwoord STRUCTUUR!

Juist om al mijn ideeën en plannen vorm te geven, juist om zo logisch mogelijk met mijn tijd om te gaan, juist om mijn business sky high te laten groeien is STRUCTUUR ook voor mij the next step!

Vanaf dat moment ben ik mijn dagelijkse mindset-dagboek de gewenste situatie gaan opschrijven.

“Ik bouw mijn business op vanuit structuur, structuur geeft mij rust en de vrijheid om te fladderen en te dromen.”

Ik deed nog niets…alleen maar dagelijks deze (noem het) affirmatie uitschrijven. In het vertrouwen dat het antwoord als vanzelf tot mij zou komen.

En zo geschiedde…..via een facebookpost van iemand die ik volg werd ik geattendeerd op het boek “Werkboek voor structuur-junkies in spé”. Het sprak me direct aan en ik heb het boek besteld!

Wow….ik kan niets anders zeggen dan wow….dit is precies HET boek dat ik nodig heb!

 

Het Werkboek voor structuurjunkies in spé neemt je stap voor stap mee in het creëren van jouw structuur, een structuur die als basis jouw PASSIE heeft!

Geen saaie opsomming van to-do lijstjes en efficiency tips…maar een prachtig werkboek dat begint met dat waar jij blij van wordt! Alleen al van het boek zelf werd ik blij…haha!

Een boek waarin bijvoorbeeld wordt gevraagd naar jouw ideale werkdag. Hoe zou je die indelen? En vervolgens de vraag stelt hoe jouw huidige werkdag eruit ziet….AUW!

Vanaf het moment dat ik begonnen ben met de opdrachten uit het werkboek merkte ik al verschil. Ik ben kritischer naar hoe ik met mijn tijd omga, ik zeg nee als iets niet bijdraagt aan het behalen van mijn doelen en on top of all…..ik voel nog meer vrijheid. Omdat mijn hoofd leger is…omdat ik een plan heb en daardoor dingen los kan laten….

Ik heb de afgelopen weken mijn dromen kunnen omzetten naar doelen, zonder dat het voelt dat ik inlever op dat wat voor mij zo belangrijk is….fladderen, dromen en mijn eigen ritme volgen…

Welke succesgewoonte heb jij nog te ontwikkelen? En als het structuur is, wat zou jouw eerste stap kunnen zijn?

Ben jij net als ik die dromer? Ben jij net als ik een business aan het opbouwen omdat je jouw leven wilt indelen zoals jij dat wilt? En merk je dat je de hele dag druk bent met van alles en nog wat? Dan is het Werkboek voor Structuurjunkies in spé echt een dikke vette aanrader!