Get inspired!,  Mens & Maatschappij,  My blogs!,  Persoonlijke groei

De weg van de minste weerstand…

Kies het pad van de minste weerstand. 

Vandaag had ik een prachtig gesprek met een collega. Een wijze dame die net als ik met verbazing naar de wereld om haar heen kijkt en zich flink zorgen maakt over de realiteit waarin we terecht gekomen zijn. Vandaag was voor een ons een bijzondere dag. Vandaag is de spoedwet aangenomen in de Eerste Kamer. Zonder op de details van deze wet in te gaan (mocht je er meer over weten ga dan vooral zelf even zoeken), is 1 ding duidelijk. Er is nog lang geen licht aan het einde van deze corona-tunnel. Minimaal 3 maanden blijft deze vrijheidsbeperkende wet van kracht (vanaf 1 december) en daarbij werd gisteren tijdens het debat al aangegeven dat een verlenging van in ieder geval nog een keer 3 maanden zeer waarschijnlijk was.

Voor deze 2 vrije zielen die zo samen in gesprek waren, een pittige realiteit. Beiden voelen we weerstand en proberen we onze grenzen te bewaken. Tot hoe ver buigen we mee en waar trekken we onze persoonlijke grens?

Afgelopen week poste ik een artikel op LinkedIn over de “eenzaamheid die thuiswerkers naar de keel grijpt”. Een artikel dat bijzonder veel gelezen is en waar veel op gereageerd is. Het onderwerp leeft. Ik schreef erbij dat het niet mijn verhaal was maar dat ik me er volledig in herkende. 

Zoals altijd heeft het uitten van deze emotie en gedachten mij veel inzichten opgeleverd. Woorden en in het bijzonder schrijven werken magisch voor mij. Al pratend of schrijvend geef ik antwoorden op mijn eigen vragen.  En soms kom ik op nieuwe vragen..

Zo stelde ik mezelf de afgelopen dagen de vraag “Wat is de weg van de minste weerstand voor mij?” 

Ineens begrijpend dat het innerlijk verzet dat ik voel bij de huidige realiteit enkel een bijdrage levert aan die realiteit. Dat ik nog steeds energie investeer in dat waar ik zo niet in geloof. Negatieve aandacht is ook aandacht, verzet is ook energie en alles draagt bij aan het in stand houden van dat wat ik verafschuw op dit moment.

Controle, maatregelen, geboden, verboden, boetes, handhaving, afstand, destructie. 

Het is niet de vraag “Tot hoever buig ik mee en waar trek ik mijn grens?” Maar het is de vraag; “Hoe kies ik het pad van de minste weerstand?” Zodat ik zonder energieverlies kan laveren en functioneren in de huidige wereld en mijn energie alleen besteed aan dat wat ik wil ervaren, creëren, beleven en manifesteren.

Het leven mag makkelijk zijn, je mag gewoon met de flow meedrijven. Weerstand is verspilde energie, weerstand is altijd investeren in dat wat al gecreëerd is en dus niet meer veranderd kan worden. 

Voor mij een mega inzicht en shift in beleving. Want daar waar ik tot voor kort een “harde grens” trok bij bepaalde maatregelen, laat ik deze nu los. Niet omdat ik “toe-of opgeef” maar omdat ik heel bewust kies voor het pad van de minste weerstand. Geen energie en aandacht meer gevend aan de wereld van regels en geboden/verboden om mij heen. Maar dat doen waar ik blij van word, waar ik zin in heb, waar ik energie van krijg, binnen de fysieke mogelijkheid die er nu is. 

Je mag je gewoon laten dragen door de flow van het leven. De stroom die al gecreëerd is houd jij niet tegen. En al drijvend focus je op dat wat je wel wilt, waar je wel wilt zijn, wat je wel wilt beleven en ervaren. Alleen op die manier “verleg jij die steen” in de stroom van jouw leven.

With love,

Marjolein

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.