Dromen versus Structuur….mijn boekentip voor jou!

Structuur staat denk ik wel in de top 3 van mijn jeukwoorden…..net als planning & focus! Nee….ik ben een dromer….ik zit graag met mijn hoofd in de wolken.

Daar ontstaan de ideeën, daar ontstaan mijn briljante plannen….daar ben ik op mijn best, zo wil ik mijn business opbouwen.

Afgelopen week nog had ik mijn VA Janet aan de lijn….ik zei tegen haar “Je moet me af en toe maar genadeloos met beide beentjes naar de grond trekken hoor, want ik zit met mijn hoofd in de wolken en ik vind het daar heerlijk!”

Wellicht herken je dat wel, helemaal als ondernemer….Je zit boordvol plannen, je hoofd borrelt, je ziet oneindige mogelijkheden….the sky is te limit! Maar tijd vinden om nou echt concreet vorm te geven aan die ideeën en plannen is een grote uitdaging! Want je wilt zoveel! Je voelt je af en toe net een ekster, je ziet alleen maar schitterende glinsterende ideeën en wilt ze allemaal uitvoeren!

Vervolgens ben je  de hele dag met van alles en nog wat bezig, je bent bere-druk maar om nou aan het eind van die dag  te zeggen dat het allemaal evenveel bijgedragen heeft aan het realiseren van jouw droom….mwah….

En laat dat nou net het hele idee van jouw business avontuur zijn geweest….je dromen realiseren! Vrijheid, flow, creativiteit! Dat doen waar jij blij van wordt!

Voor mij is vrijheid;  fladderen, mijn eigen ritme volgen, dromen, ontwikkelen, flow en helemaal mezelf zijn..

Het woord structuur staat voor mij heel ver weg van alles wat te maken heeft met die vrijheid.. Let wel….dat geldt voor mij, ik zeg niet dat het zo IS, maar voor mij voelt het zo.

En toch. toen mij laatst gevraagd werd door mijn eigen coach “welke succesgewoonte heb jij nog te ontwikkelen ?”, was mijn antwoord STRUCTUUR!

Juist om al mijn ideeën en plannen vorm te geven, juist om zo logisch mogelijk met mijn tijd om te gaan, juist om mijn business sky high te laten groeien is STRUCTUUR ook voor mij the next step!

Vanaf dat moment ben ik mijn dagelijkse mindset-dagboek de gewenste situatie gaan opschrijven.

“Ik bouw mijn business op vanuit structuur, structuur geeft mij rust en de vrijheid om te fladderen en te dromen.”

Ik deed nog niets…alleen maar dagelijks deze (noem het) affirmatie uitschrijven. In het vertrouwen dat het antwoord als vanzelf tot mij zou komen.

En zo geschiedde…..via een facebookpost van iemand die ik volg werd ik geattendeerd op het boek “Werkboek voor structuur-junkies in spé”. Het sprak me direct aan en ik heb het boek besteld!

Wow….ik kan niets anders zeggen dan wow….dit is precies HET boek dat ik nodig heb!

 

Het Werkboek voor structuurjunkies in spé neemt je stap voor stap mee in het creëren van jouw structuur, een structuur die als basis jouw PASSIE heeft!

Geen saaie opsomming van to-do lijstjes en efficiency tips…maar een prachtig werkboek dat begint met dat waar jij blij van wordt! Alleen al van het boek zelf werd ik blij…haha!

Een boek waarin bijvoorbeeld wordt gevraagd naar jouw ideale werkdag. Hoe zou je die indelen? En vervolgens de vraag stelt hoe jouw huidige werkdag eruit ziet….AUW!

Vanaf het moment dat ik begonnen ben met de opdrachten uit het werkboek merkte ik al verschil. Ik ben kritischer naar hoe ik met mijn tijd omga, ik zeg nee als iets niet bijdraagt aan het behalen van mijn doelen en on top of all…..ik voel nog meer vrijheid. Omdat mijn hoofd leger is…omdat ik een plan heb en daardoor dingen los kan laten….

Ik heb de afgelopen weken mijn dromen kunnen omzetten naar doelen, zonder dat het voelt dat ik inlever op dat wat voor mij zo belangrijk is….fladderen, dromen en mijn eigen ritme volgen…

Welke succesgewoonte heb jij nog te ontwikkelen? En als het structuur is, wat zou jouw eerste stap kunnen zijn?

Ben jij net als ik die dromer? Ben jij net als ik een business aan het opbouwen omdat je jouw leven wilt indelen zoals jij dat wilt? En merk je dat je de hele dag druk bent met van alles en nog wat? Dan is het Werkboek voor Structuurjunkies in spé echt een dikke vette aanrader!

 

Het oude spoor….

Sinds gisteren gaat #metoo viral…het is een oproep aan iedereen (man&vrouw) die zich ooit sexueel geïntimideerd en/of aangevallen heeft gevoeld om hun ervaring te delen. Uit het aantal #metoo alleen al op mijn tijdlijn zie ik hoe vaak mensen zich niet veilig gevoeld hebben.

Zoals het een land vol oordelen betaamt is er natuurlijk ook een tegengeluid.

  • Stop met #metoo want je maakt een slachtoffer van jezelf en dat is de verkeerde energie!
  • Had je uitgesproken toen het gebeurde want nu ben je mede schuldig aan het feit dat dit ook anderen gebeurd is!
  • Sexuele intimidatie bestaat niet want alleen jij bepaalt wat je voelt en wat je laat “binnenkomen”

Zomaar wat tegengeluiden die ik op diezelfde tijdlijn ben tegengekomen…

Waarom? Waarom vinden we zo massaal dat we overal een oordeel over mogen of moeten hebben? Als iemand zich aangesproken voelt door #metoo en zich op die manier wil uitspreken, waarom is er dan een oordeel nodig?

Het verschil tussen onkruid en een bloem is een oordeel (dr. Wayne Dyer). Wie heeft bepaald dat een bloem een bloem is en wie heeft bepaald dat onkruid onkruid is.

(meer…)

Werkstress?? Of is het “gewoon” je eigen schuld?

Van 13 t/m 16 november is het weer de week van de Werkstress. Stress op de werkvloer is beroepsziekte nr 1 in ons land!

Met een vette burnout op mijn cv zou ik me daarin moeten herkennen en toch…..kwam de stress van mijn werk of kwam de stress van de manier waarop ik mij gedroeg in mijn werk (en in mijn privéleven)?

Kwam de stress eigenlijk niet “gewoon” van mijn grenzeloosheid, van mijn gebrek aan “nee” kunnen zeggen?

Kwam de stress niet doordat ik alles “goed” wou doen? Doordat ik niet voldoende oog had voor mijn eigen behoeften, verlangens, grenzen en mogelijkheden?

Kwam de stress niet omdat ik “erbij” wilde horen? Onderdeel van het geheel “moest” blijven van mezelf?

Kwam de stress niet “gewoon” omdat ik heel streng was voor mezelf?

(meer…)

Stop it!

Oke…het is wat simpel maar hier begint het wel! Jouw eerste stap op weg naar jouw leven naar wens is het besluit te nemen dat je STOPT met hangen in negatieve gedachten over jezelf!

Gezocht…BraveHearts!

Dare to be Brave!

 

Toen ik nog bij Achmea werkte hadden we regelmatig Roadshows….een top initiatief van onze Board. Ze kwamen naar de verschillende locaties en gingen zonder script in gesprek met alle medewerkers en managers van de verschillende locaties.  Alle leden van de RvB op een stoel voor een grote groep en iedere vraag mocht gesteld worden, kritiek was welkom, feedback werd prima ontvangen!

En god wat had ik altijd veel vragen en/of feedback………alleen hebben zij ze nooit gehoord..

Als het puntje bij het paaltje kwam bleef ik stil…..vond ik het toch een onzinnige opmerking of dacht ik dat het “dom” was wat ik te melden had. En hoe vaak het wel niet voorkwam dat dan iemand anders “mijn” vraag stelde of “mijn” opmerking maakte……zo frustrerend! Waarom zij wel en ik niet? Ik met mijn grote waffel hield op zulke momenten mijn mond…

Herkenbaar? Hoe vaak houd jij je mond terwijl je eigenlijk zoveel te melden hebt? Hoe vaak denk jij dat het niet goed genoeg is wat jij te melden hebt?

Het verschil tussen mij en “die anderen” ? Moed! Echt…meer is het niet! Moed, moed om ondanks mijn zelftwijfel en angst me toch uit te spreken!

Hoe vaak laat jij je  tegenhouden om te gaan voor wat echt belangrijk voor je is? Waar je echt in gelooft? Om je uit te spreken tegen de gevestigde orde en de heilige huisjes? Om op te staan als DE carrière kans voorbij komt? Om risico’s te nemen omdat je ergens heilig in gelooft?

(meer…)

1 2 3 5